Home > Development

Development

Maxwell Invest realiseert woonruimtes / commerciële ruimtes / short-stay accommodaties in prachtige panden. Wij zien schoonheid in bepaalde locaties en gebouwen met een rijke historie. In deze panden investeren we. We ontwikkelen ze en maken ze tot comfortabele appartementencomplexen voor studenten, eenpersoonshuishoudens en young professionals. Altijd volgens onze visie en altijd met oog voor duurzaamheid, flexibiliteit, veiligheid en natuurlijk woonplezier. Hieronder maakt u kennis met een aantal van onze projecten.

Het Magazijn Den Haag

Tussen de strakke industriële panden, nieuwe woningen en een groen park ligt aan de rand van het centrum van Den Haag het ‘Energiekwartier’. Een gebied dat volop in beweging en ontwikkeling is. Maxwell Invest nam de uitdaging aan en transformeerde een industrieel pand uit 1931 naar een zeer modern en toch karakteristiek pand. In het pand is ruimte gecreëerd voor 96 lofts, uiteenlopend van 30m2, 36m2 tot 42m2. Daarnaast is er in het gebouw ook een centrale wasruimte, een ‘roofgarden’, stijlvol ingerichte ontmoetings- en loungeruimte en horecagelegenheid De Prael brouwerij, die samen met ons vanuit hun maatschappelijke filosofie en passie met trots voorzien in een duurzame relatie. Inmiddels staat ‘Het Magazijn’ al bekend als dé plek voor studenten, expats en carreerstarters.

Oostblok | Delft

Bij de oude toegangspoort van Delft hebben wij een voormalig kantoorgebouw aangekocht voor een nieuw ontwikkelproject naar woningen en een commerciële ruimte. Het pand hebben wij getransformeerd naar 34 wooneenheden, variërend van 30m2 tot 40m2. De doelgroep die wij bedienen zijn studenten, exchange studenten, starters, young professionals en staatshouders.

Cuijk bioscoop

In samenwerking met meerdere stakeholders heeft Maxwell Invest voor een gelieerde dochter onderneming een leegstaand kantoor in het centrum van Cuijk (her)ontwikkeld naar een bioscoop met 400 stoelen. Bij deze ontwikkeling is rekening gehouden met de verduurzaming van het pand en industriële uitstraling die de huurder wilde.

De Mortel

Maxwell Invest heeft voor een gelieerde dochter onderneming het voormalige rijk monumentale archief aan de Mortel 2d in het centrum van Den Bosch aangekocht. In samenwerking met ontwikkelaar TPN Groep wordt dit voormalige gedeelte van het archief (her)ontwikkeld naar 5 zelfstandige kantoren met een industriële uitstraling. In januari 2020 is er gestart met de restauratie en transformatie en zal het uit 1883 daterende Rijksmonument een nieuw leven krijgen als modern en duurzaam kantoor voor verschillende bedrijven.

Hoefstraat (in ontwikkeling)

Maxwell Invest is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om een gebouw van een gelieerde dochter met verschillende gebruiksfuncties aan de Hoefstraat in Tilburg te (her)ontwikkelen. De wens is om dit gebouw te (her)ontwikkelen naar woningen met een maatschappelijk bestemming en deels middeldure huur appartementen. Bij deze herontwikkeling wordt tevens rekening gehouden met flexibele indeelbaarheid en duurzaamheid.